6 Tips om gezond te eten bij het afvallen

Het lichaam is een doorlopend bouwproject, waarbij eiwitten voornamelijk worden ingezet als bouwmateriaal, koolhydraten en vetten als brandstof en tot slot vitamines, mineralen, water en de bioactieve stoffen als gereedschap.
 
Tips om gezond(er) te eten
In elk vak van de Schijf van Vijf vind je volop gezonde en duurzame keuzes. Dat is genieten én goed zorgen voor jezelf en de wereld. Hieronder volgen nu 6 tips om gezond(er) te eten.
 
1. Volop groente en fruit
Elke dag minimaal 250 gram groente en 2 porties fruit is lekker gezond. Eet je veel groente en fruit, dan verlagen ze het risico op hart- en vaatziekten en darmkanker.
 
2. Vooral volkoren
Volkorenbrood, volkoren pasta, zilvervliesrijst, volkoren couscous: eet je er genoeg van, dan verklein je het risico op hart- en vaatziekten en darmkanker.
 
3. Meer plantaardig, minder vlees
Dat is goed voor jou én voor het milieu. Je kunt variëren met vis, peulvruchten, vlees, noten en ei. Geen vlees kan ook. En neem niet meer zuivel dan nodig.
 
4. Zachte en vloeibare vetten
Onverzadigd vet is goed voor je bloedvaten en goede cholesterol. Denk aan olie en halvarine.
 
5. Dorstlessers zonder suiker
Je lichaam heeft elke dag vocht nodig, maar extra suiker? Dat is niet nodig! Daarom staan in de Schijf van Vijf dranken zonder calorieën: water, koffie en thee.
 
6. Niet te veel en niet te vaak
Buiten de Schijf van Vijf staan producten met te veel zout, suiker, verzadigd vet of weinig vezels. Alleen, je kunt gerust af en toe iets buiten de Schijf van Vijf nemen.
 
Wij leren je hoe je hierin de juiste balans kunt vinden. Neem direct contact met ons op!
BIJNA KLAAR 50%