De juiste Maaltijdfrequentie voor jouw doel

 
Je hoort nog steeds vaak dat maaltijdfrequentie belangrijk is, maar is dat ook zo voor het afslanken? Daar is de wetenschap duidelijk in: nee, het maakt niet uit.
Het aantal maaltijden per dag maakt niet uit. Dit kunnen twee of acht maaltijden zijn, zolang je maar jouw caloriebehoefte niet overschrijdt. In het verleden werd wel eens gezegd dat je het vuurtje brandend moet houden, maar je vertering stopt nooit.
Nadeel van een lage maaltijdfrequentie
Een nadeel heb je wel met een lage maaltijdfrequentie, omdat je alle voedingsstoffen moet eten in die twee of drie maaltijden. Denk hierbij aan sporters die willen afslanken en in twee maaltijden 130 gram eiwit moeten eten/drinken. Dat is voor veel mensen niet te redden. Wel kun je wennen aan een nieuwe maaltijdfrequentie!
Als je ervoor kiest om je maaltijden omlaag te halen, dan zul je eraan moeten wennen. Jouw lichaam is het gewend om meer maaltijden te krijgen en zal hier ook om vragen. Na een aantal weken zul je merken dat je lichaam went aan langere tussenpauzes. Maak gebruik van deze voordelen van je lichaam, want wellicht werkt het voor jouw calorie inname wel super goed om minder maaltijden op een dag te nuttigen!
Wil je hier meer over weten of wil je graag hulp bij het afslanken? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.
 
 
BIJNA KLAAR 50%