Heb je vet nodig voor een gezond lichaam?

Ja, want het is een bron van energie, vitamine A, D en E en essentiële vetzuren (linolzuur en alfalinoleenzuur). Bij een gezond eetpatroon komt tussen de 20 en 40% van de energie uit vet. Deze hoeveelheid is nodig voor allerlei processen in je lichaam.
Waarom is vet goed?
 
Vet zorgt naast brandstof er ook voor dat vet-oplosbare vitamines, zoals vitamine A, D en E in de darm opgenomen kunnen worden. In onverzadigd vet zitten essentiële vetzuren. Zij spelen een belangrijke rol bij het verminderen van de kans op hart- en vaatziekten.
 
Tip 1: Vervang verzadig vet door onverzadigd vet…
 
Verzadigde vetten verhogen het ongunstige cholesterol in je bloed. Daarmee neemt de kans op hart- en vaatziekten toe. Het is beter om producten met verzadigd vet te vervangen voor producten met onverzadigd vet.
Neem daarom de zachte soorten vet, zoals halvarine voor op brood en gebruik voor de bereiding van maaltijden olie of vloeibaar bakvet.
Kies daarnaast zo min mogelijk voor vet vlees, volle zuivel, koek, gebak en snacks. Hier zit veel ‘verborgen vet’ in. Vervang deze producten door producten met veel onverzadigde vetten zoals vette vis, noten en avocado.
 
Tip 2: Neem niet te veel vet…
 
1 gram vet levert 9 kilocalorieën aan energie. Dat is het meest van alle brandstoffen. Als je een eetpatroon hebt met veel vet, krijg je ook veel calorieën binnen. Daardoor kun je aankomen in gewicht.
 
Heb je meer hulp nodig bij het creëren van een gezonde leefstijl? Neem dan contact met ons op:
info@stefixedbodyhealth.nl / 06-20316150
BIJNA KLAAR 50%